SALATALIK ,ACUR (KITTE ) TURŞUSU TARİFİ
SALATALIK ,ACUR (KITTE ) TURŞUSU NASIL YAPILIR?
Malzemeler
1 kg Salatalık( yerli salatalık)
5-6 adet kıl biber( küçük kavanozda kullandım - isteğe bağlı)
2.5 kg Acur ( kıtte)
1 su bardağı sarımsak
Yarım Demet Taze Nane
Turşu Suyu İçin
2.5 lt Su (mutlaka kaynamış soğumuş yada hazır su)
6-7 Yemek kaşığı turşuluk iri tuz
3 tatlı kaşığı İri limon tuzu (silme) ( ekşi sevmiyorsanız azaltabilirsiniz)
2.5 çay bardağı üzüm sirkesi
2 tatlı kaşığı dolusu şeker
Salatalık ve acurları( kıtteleri) yıkayın.Salatalıkların uçlarını hafif kesip tüm bırakın.Acurların uçlarını hafif kesin ve üçe bölün.Salatalıkları Birkaç yerinden iğneleyin.Sarımsakları soyup hazırlayın.Naneleri yıkayıp hazırlayın.Su , Sirke , Limon tuzu ve şekeri bir kabın içinde iyice karıştırın.Salatalıkları dik olacak şekilde kavanozun dibine nane ve sarımsak koyduktan sonra yerleştirin.Aralara sarımsak atın. Nane ve sarımsak ekleyip
turşu suyunu dökün elinizle hafif bastırın.
kapağı sıkıca kapatın.Kıtteleri de aynı şekilde doldurun.Kapağını sıkıca kapatın.Serin yerde muhafaza edin.
3. gün turşuyu açıp suyunun tadına bakabilirsiniz tuzu yada sirkesi size az gelirse ekleyebilirsiniz Ben acur( kıtte )turşumu dışarda serin yerde muhafaza ediyorum.Salatalık turşumu 5 gün serin yerde beklettikten sonra buzdolabına aldım 10.günde turşum yemeye hazır.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder