-->

15 Aralık 2014 Pazartesi

PUDİNGLİ POĞAÇA TARİFİ

PUDİNGLİ POĞAÇA TARİFİ

PUDİNGLİ POĞAÇA NASIL YAPILIR


Malzemeler

100 gr margarin ( oda ısısında)
Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
1 Yumurta ( sarısı yüzüne)
1 Su Bardağı Süt
8 Yemek Kaşığı Şeker
1 Paket Yaşmaya
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Kakaolu Puding

 


Hazırlanışı

Öncelikle Pudingi Pişirin Soğumaya Bırakın .Pudingi Yaparken 1.5 Su Bardağı Süt Kullanın  Kıvamı Katı Olacak .Daha Sonra  Sütü Ilıtıp mayayı içinde eritin . Şekeri , yumurta akını , sıvıyağı , margarini ,mayalı sütü ve en son unu ekleyerek  ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edin dinlendirmeden hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp açın ve yarısına kadar bıçak yardımıyla 4 çizik atın.Çizik olmayan kenara  hazırlamış ve soğutmuş olduğunuz pudingten 1 tatlı kaşığı koyup
puding dışına taşmayacak şekilde
ucunu üstüne kapatın .Yuvarlamaya devam edip şekil verin .Şekil Verdikten Sonra Yarım Saat  mayalanmaya bırakın. Yumurta sarısını hamurların üzerine sürün ve ayçekirdeği serpip ( isteğe göre ceviz fındık kullanabilirsiniz ) .Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.Soğuyunca Servis Yapın Afiyet Olsun:)

Hiç yorum yok: