PUDİNGLİ POĞAÇA TARİFİ
PUDİNGLİ POĞAÇA NASIL YAPILIR
Malzemeler
100 gr margarin ( oda ısısında)
Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
1 Yumurta ( sarısı yüzüne)
1 Su Bardağı Süt
8 Yemek Kaşığı Şeker
1 Paket Yaşmaya
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Kakaolu Puding
Hazırlanışı
Öncelikle Pudingi Pişirin Soğumaya Bırakın .Pudingi Yaparken 1.5 Su Bardağı Süt Kullanın Kıvamı Katı Olacak .Daha Sonra Sütü Ilıtıp mayayı içinde eritin . Şekeri , yumurta akını ,
sıvıyağı , margarini ,mayalı sütü ve en son unu ekleyerek ele yapışmayan
ama yumuşak bir hamur elde edin dinlendirmeden hamurdan ceviz
büyüklüğünde parçalar koparıp açın ve yarısına kadar bıçak
yardımıyla 4 çizik atın.Çizik olmayan kenara hazırlamış ve
soğutmuş olduğunuz pudingten 1 tatlı kaşığı koyup
puding dışına taşmayacak şekilde
ucunu üstüne kapatın .Yuvarlamaya devam
edip şekil verin .Şekil Verdikten Sonra Yarım Saat mayalanmaya
bırakın. Yumurta sarısını hamurların üzerine sürün ve ayçekirdeği serpip ( isteğe göre ceviz fındık kullanabilirsiniz ) .Önceden
ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.Soğuyunca Servis Yapın Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder