BROKOLİ TÜRLÜSÜ TARİFİ
BROKOLİ YEMEĞİ TARİFİ
BROKOLİ TÜRLÜSÜ NASIL YAPILIR?
Malzemeler
500 gr Brokoli
300 gr Karnıbahar
2 Adet Havuç
1 Adet Patates
1 Çay Bardağı Bezelye
1 Adet Soğan
1 Adet Domates
2 -3 Diş Sarımsak
1.5 Yemek Kaşığı Domates Salçası
2 - 3 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Tatlı Kaşığı Tuzot (silme)
1 Çay Kaşığı Şeker
1 Çay Kaşığı Karabiber
Su
Hazırlanışı
Brokoli ve karnıbaharı çiçeklerine ayırıp yıkayın.Havuç Ve Patateslerin kabuklarını soyun.Julyan Şeklinde doğrayın.Pişirme tenceresine tereyağını alıp eritin.Üzerine öncelikle yemeklik doğranmış soğanları ilave edip pembeleşene kadar kavurduktan sonra sarımsakları da ilave edip kavurun.Salçayı ekleyin.Şeker ile beraber kavurun.Ardından havuçları koyup 3 - 4 dakika kavurun.Patatesi , Brokoliyi ,Karnıbaharı ve bezelyeyi ilave edip karıştırın.Tuzot ve karabiberi üzerine ekleyin.Karıştırın.Suyunu ilave edin.Doğranmış domatesleri dökün.Kapağını Kapatıp kısık ateşte pişirin.
( Sebzelerin dağılmamasına dikkat edin.)
Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder