ÇİLEK PUDİNGLİ KURABİYE TARİFİ
ÇİLEK PUDİNGLİ KURABİYE NASIL YAPILIR?
Pişirme süresi 25 Dakika
Fırın Ayarı 180 derece
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.Kurabiyeler Soğumadan tepsiden çıkarmayın.
Malzemeler
250 gr Margarin (yumuşak)
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çay Bardağı Buğday Nişastası
1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
1 Paket Çilekli Toz Puding
Çay Kaşığı Ucunda pembe gıda boyası
1 Adet Yumurta
Yarım Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
3 Su Bardağı Un ( kıvamına göre artırabilirsiniz)
Üzeri İçin
Yenilebilir pembe boncuk şeker(isteğe bağlı)
Yoğurma Kabına Yumuşamış margarini
ekleyin.Şeker ve yumurtayı ilave edip krema kıvamına gelene kadar
karıştırın.Sıvıyağı , nişastayı , vanilyayı ekleyin.Karıştırın.Toz
Pudingi ve pembe gıda boyasını ilave edin.Ardından elenmiş un ve
kabartma tozunu ekleyerek yumuşak ( dikkat çok yumuşak olmasın
dağılır)ele yapışmayan bir hamur hazırlayın.15 dakika buzdolabında
dinlendirin. Resimde gördüğünüz şekil verdiğim kalpli kalıbın üzerine hamurdan Çok kalın olmayacak şekilde açın istediğiniz kalıpla bastırıp çıkarın ve ters çevirin:) . Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.Ortasına isterseniz mini boncuklardan yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.Kurabiyeler Soğumadan tepsiden çıkarmayın.
Afiyet Olsun:)
Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder