-->

18 Ağustos 2017 Cuma

KARAMELİZE ŞERBETLİ ETİMEK TATLISI TARİFİ

KARAMELİZE ŞERBETLİ ETİMEK TATLISI TARİFİ

KARAMELİZE ŞERBETLİ ETİMEK TATLISI NASIL YAPILIR?

 

 



 Malzemeler

 18 Adet Tuzsuz Etimek

 

Şerbeti İçin

1.5 Su Bardağı Şeker
2 Su Bardağı Su

 

2.Kat Etimekleri Islatmak İçin

 1 Su Bardağı Ilık Süt 
 2 Yemek Kaşığı Şeker


Kreması İçin

1 Lt Süt
2.5 Yemek Kaşığı Nişasta
4 Yemek Kaşığı Un
4 Yemek Kaşığı Şeker
1 Paket Vanilya
1 Yemek Kaşığı Tereyağı


 

 Hazırlanışı

 












Şekeri tenceye alıp eritin.Karamelize olup sarı rengini alınca sıcak suyu suyu ilave edin.Şeker çözülene kadar rengini alana kadar orta ateşte kaynatın.Etimekleri kare borcama dizin.Üzerine sıcak şerbeti yavaş yavaş gezdirin.Kremasını için süt, un, nişasta ve şekeri tencereye alıp karıştırın.. Sürekli karıştırın. Kaynamaya başlayıp göz göz olduğunda altını kısıp 1 paket vanilya ardından tereyağını ilave edin. 3-4 dk daha pişirip  ocaktan alın. Etimeklerin üzerine her yerine eşit olacak şekilde kremanın yarısını döküp yayın. İkinci katı için Kalan etimekleri ılık şekerli süte batırıp kremanın üzerine dizip kremayı tekrar döküp yayın. İlk sıcaklığı gidip ılıdıktan sonra buzdolabına alın.Kremaşantiyi hazırlayın.Soğumuş olan kremalı tatlının üzerine krem şantiyi döküp üzerini düzeltin.5-6 saat buzdolabında dinlendirin Birgün öncesinde Yapılırsa daha güzel oluyor.Ben birgün öncesinden yaptım :) Servis yapmadan yarım saat önce tatlıyı streçleyip  buzdolabının buzluk kısmına koyunuz.Servis Yapacağınız zaman fıstık , fındık yada ceviz ile süsleyebilirsiniz..
Afiyet Olsun:)

Hiç yorum yok: