MEMLAH TARİFİ - TUZLU UN KAVURMASI TARİFİ - KAHVALTILIK - HATAY
MEMLAH TARİFİ - TUZLU UN KAVURMASI TARİFİ NASIL YAPILIR?
PRATİK KAHVALTILIK TARİFİ - Tam Ölçü
HATAY
Malzemeler
4 Yemek Kaşığı Tereyağı
5 Yemek Kaşığı Elenmiş Un
1 Tatlı Kaşığı Tuz(silme)
PÜF NOKTA: Unu Elerseniz Topaklanmaz sürülebilir pürüzsüz bir kıvamı olur:)
Hazırlanışı
Isıtılmış tavaya tereyağını koyun.Tereyağı Eridikten sonra önce tuzu sonra elenmiş unu azar azar ekleyerek sürekli ama sürekli karıştırın .Unun Rengi Koyulaşınca tavanın altını kapatın.Çok Koyulaşmasına izin vermeyin.
Isıya Dayanıklı Servis Tabağına Alın.
Verdiğim Ölçülerle Kıvamı Tam Tutuyor Malzemeleri Arttırıp Daha Fazla Yapabilirsiniz
Afiyet Olsun:)
Hatay Kahvaltı Sofralarının Olmazsa olmazı diyebilirim:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder