-->

6 Şubat 2017 Pazartesi

İÇLİ KÖFTE (ORUK) TARİFİ (CEVİZLİ)

İÇLİ KÖFTE (ORUK) TARİFİ (CEVİZLİ)

İÇLİ KÖFTE (ORUK) (CEVİZLİ) NASIL YAPILIR?

 



 Malzemeler

1 kg köftelik bulgur
3 yemek kaşığı biber salçası
300 gr dövülmüş dana eti
1 su bardağı un
Kimyon
Karabiber
Tuz

 

İç Harcı İçin

750 gr orta yağlı kıyma
1 su bardağı dövülmüş orta büyüklükte ceviz 
Yarım Demet Maydonoz
1 Yemek kaşığı Domates Salçası
4 Adet Orta boy kuru Soğan 
Zeytinyağı
Karabiber
Kimyon
İsot
Tuz

 

Hazırlanışı















 

İlk Olarak kıymayı tencereye alıp suyunu çekene kadar pişirdikten sonra zeytinyağını ve yemeklik doğranmış soğanları ekleyip kavurun.Ocaktan alıp baharatlarını, tuzunu, cevizini ve maydonozunu ilave edip karıştırın.Soğuması için bekletin.
Bulguru yoğurma kabına alın ve  1.5 su bardağı  soğuk suyla ıslatın.Islattıktan 2-3 dakika sonra salçasını ,tuzunu ve baharatlarını ekleyip yoğurun.Arada bir su ilavesi yaparak yoğurun.Dövülmüş eti ekleyip yoğurmaya devam edin.Köfte et ile  iyice özdeşleştikten sonra unu ilave edin.Unun üzerine biraz su ekleyip hamur kıvamına getirin.Köfte birbirini tutacak sakız kıvamına gelene kadar  kurudukça su ilavesi ile yoğurun. Köfte ne sert olmalı ne de yumuşak olmalı.Köfteden limon büyüklüğünde parça koparıp yuvarlayın.İşaret parmağınızı ortasına batırıp çevire çevire uzatarak oyun.İyice inceldikten sonra içini kıyma ile doldurup elinizi ıslatarak ağzını hafif sivri olacak şekilde kapatın.( Elinizle açamıyorsanız salatalıkla açmayı deneyin.Suya batırıp Parmağınızla oyar gibi oyun).Köfteleri kızartacağınız derin bir tencerenin içine sıvıyağı ilave edin.Yağ iyice ısındıktan sonra içli köfteleri hafif aralıklı olacak şekilde una bulayıp yağın içine atın.Kızgın yağda kızartın .
Sarımsaklı yoğurt ile yada limon sıkarak yiyebilirsiniz. 
Afiyet Olsun:)



 

 



Hiç yorum yok: