REÇELLİ KAFES TURTA TARİFİ
REÇELLİ KAFES TURTA NASIL YAPILIR?
Malzemeler
1 paket margarin (250 gr)
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Yumurta( Beyazı İçine Sarısı Yüzüne)
1 Çay Bardağı Toz Şeker
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
Alabildiği Kadar Un
İçi İçin
8 yemek kaşığı reçel ( rendelenmiş ayva reçeli kullandım)
1 su bardağı dolusu ceviz
Hazırlanışı
Yoğurma kabına un hariç diğer tüm malzemeleri koyup karıştırın.
Unu azar azar ilave edip yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
Hamurun bir kısmını üzeri için ayırın.Turta
yapacağınız kabı yağlayın.Hamuru turta yapacağınız kaba oklava yağlı kağıt yardımı
ile açtıktan sonra yerleştirin. Reçelli cevizli harcı üzerine
yayın.Üzeri İçin Ayırdığınız hamuru çok ince olmayacak şekilde oklava yağlı kağıt yardımı ile açın. Tırtıl uçlu bıçakla şeritler kesin.Kestiğiniz şeritleri resimlerde gördüğünüz gibi reçelin üzerine dizin. Yumurta sarısı ve
sıvıyağ karışımını üzerine sürün. Alüminyum folyo ile kaplayın. Reçelli
turtayı önceden ısıtılmış 190 derecelik
fırında 20 dakika pişirdikten sonra folyoyu kaldırıp üzeri kızarana
kadar pişirmeye devam edin.Turta piştikten sonra pudra şekerini serpin.
Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder