-->

4 Şubat 2017 Cumartesi

HAŞHAŞLI CEVİZLİ ÇÖREK TARİFİ

HAŞHAŞLI CEVİZLİ ÇÖREK TARİFİ

HAŞHAŞLI CEVİZLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?



Malzemeler

1 yumurta,
1 su bardağı ılık süt
 1 çay bardağı sıvı yağ
1 Paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
Yarım çay bardağı ılık su
4 -5 su bardağı un


İçi için

1 su bardağı ezilmiş haşhaş
1 çay bardağı sıvı yağ


 Hazırlanışı

 



















 


Yoğurma kasesinin içerisinde ilk olarak ılık sütü ve şekeri karıştırıp 5 dakika kadar bekletin. Daha sonra mayayı ekleyip iyice karıştırdıktan sonra yumurtayı ve sıvıyağı ekleyin.Ilık suyuda ekledikten sonra unu azar azar ekleyip  yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Üzerini streç filmle kapatıp  2 saat sıcak bir yerde mayalandırın.Haşhaş ezmesinin içine sıvıyağı ekleyip iyice sürülebilecek kıvama gelene kadar  karıştırın .Cevizi çok küçük olmayacak şekilde dövün.

Hamurun mayası geldikten sonra hamuru 2 eşit parçaya bölün. Hamuru oklava yardımı ile açın. Üzerine önce haşhaşı elinizle sürdükten sonra  cevizi serpiştirin.Hamuru çektire çektire rulo haline getirin.Rulodan  3 parmak kalınlığında dilimler kesin.Yağlanmış yuvarlak tepsiye yada borcama yada kelepçeli kalıba rulo dilimlerini  yerleştirin. Hamurun tamamını bu şekilde yaptıktan sonra 15 dakika tepside mayalandırın.180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun:)


Hiç yorum yok: