ÇITIR TAVUK TARİFİ
ÇITIR TAVUK NASIL YAPILIR?
Malzemeler
500 gr piliç but (ızgaralık tava) kemiksiz
Yarım Su Bardağı Soğuk Süt
2 Su Bardağı Galeta Unu
2 Su Bardağı Un
3 Yumurta
Toz Kakule
Köri
Tavuk Baharatı
Tozbiber
Karabiber
Kekik
Tuz ( Tuzot)
Kızartmak için
Yaklaşık 500 ml Sıvıyağ
Hazırlanışı
Tavukları Parmak Uzunluğunda ne çok ince ne çok kalın olacak şekilde dilimleyin. Bir Kabın İçine Yumurtaları ve sütü ekleyip Çırpın .Başka Bir kabın içine unu ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.Yine Ayrı Bir Kabın İçine de Galeta ununu hazırlayın.Diğer Yandan Geniş bir tava içine yaklaşık 500 ml sıvıyağ ekleyin.Ocağı Orta Ateşe Ayarlayın.( Aynı ayarda pişmesi için Ateşin ayarını değiştirmeyin.)Yağ Kızdıktan sonra Tavuk Parçalarını Önce Yumurtalı Sütlü Karışıma iyice Bulayın. Sonra Unlu Karışıma Ve Tekrar Yumurtalı karışıma bulayıp En son Galeta Ununa iyice Buladıktan sonra Arkalı Önlü Kızartın.Havlu Kağıt Serili Tabağa Çıkartın.
Patates Kızartması , Baharatlı Mayonez Sos , Rus Salatası ve Baharatlı pirinç pilavı ile servis yapabilirsiniz:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder