-->

19 Şubat 2017 Pazar

ÇITIR TAVUK TARİFİ

ÇITIR TAVUK  TARİFİ

ÇITIR TAVUK NASIL YAPILIR?

 



 

 

 

Malzemeler

500 gr piliç but (ızgaralık tava) kemiksiz

Yarım Su Bardağı Soğuk Süt

2 Su Bardağı Galeta Unu

2 Su Bardağı Un

3 Yumurta

Toz Kakule

Köri

Tavuk Baharatı

Tozbiber

Karabiber

Kekik

Tuz ( Tuzot)

 

 

Kızartmak için

 

Yaklaşık 500 ml Sıvıyağ

 

 

Hazırlanışı

 






 





Tavukları Parmak Uzunluğunda ne çok ince ne çok kalın olacak şekilde dilimleyin. Bir Kabın İçine Yumurtaları ve sütü ekleyip  Çırpın .Başka Bir kabın içine unu ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.Yine Ayrı Bir Kabın İçine de Galeta ununu hazırlayın.Diğer Yandan Geniş bir tava içine yaklaşık 500 ml sıvıyağ ekleyin.Ocağı Orta Ateşe Ayarlayın.(  Aynı ayarda pişmesi için Ateşin ayarını değiştirmeyin.)Yağ Kızdıktan sonra Tavuk Parçalarını Önce Yumurtalı Sütlü Karışıma iyice  Bulayın. Sonra Unlu Karışıma Ve Tekrar Yumurtalı karışıma bulayıp En son Galeta Ununa iyice Buladıktan sonra  Arkalı Önlü Kızartın.Havlu Kağıt Serili Tabağa Çıkartın.

Patates Kızartması , Baharatlı  Mayonez Sos , Rus Salatası ve Baharatlı pirinç pilavı ile servis yapabilirsiniz:) 

Afiyet Olsun :)

 

 

 

Hiç yorum yok: