SARIMSAKLI KÖFTE(FELLAH KÖFTESİ)TARİFİ ( Resimli Anlatım)
SARIMSAKLI KÖFTE(FELLAH KÖFTESİ)NASIL YAPILIR?
Malzemeler
3 Su Bardağı Köftelik Bulgur
2 Su Bardağı Sıcak Su(ıslatmak için)
1 Su Bardağı İrmik
1 Adet Yumurta
2 Yemek Kaşığı Un
2 Yemek Kaşığı Biber Salçası
1 Su Bardağı Su ( Yoğurmak için)
Kimyon
Karabiber
Tuz
Haşlama Suyu İçin
1 Tatlı Kaşığı Limon Tuzu(silme)(haşlama suyuna )
2.5 Litre Sıcak Su
Tuz
2.5 Litre Sıcak Su
Tuz
Sosu İçin
2 Adet Domates
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
Yarım Demet Maydonoz
Tuz
Şeker
Servis İçin
Dereotu
Sarımsaklı Yoğurt
Güzel Adananın en az
adana kebap kadar özel bir tarifi... Lezzeti, sunumu fellah köftesine
benzer, bulgur köftesine yakın ama kendine has sosu ve harcı ile
bambaşka bir tarif...
Sarımsaklı Köfte : http://ye-mek.net/tarif/sarimsakli-kofte
Sarımsaklı Köfte : http://ye-mek.net/tarif/sarimsakli-kofte
Hazırlanışı
Yoğurma Tepsisine Bulguru ve İrmiği İlave edin. Üzerine 2 Su bardağı sıcak suyu döküp karıştırın ve 15 dk üzerini kapatıp suyunu çekmesini bekleyin.Salçasını ,baharatlarını ve tuzunu ekleyip Bulgur ve irmikle birlikte karıştırın.Unu ve Yumurtasını ekleyip yoğurmaya başlayın. Kurudukça Su İlavesi yaparak yoğurup köftenin birbiriyle bütünleşmesini sağlayın.
Köfteden fındıktan biraz daha büyük parçalar alıp avucunuzun içinde yuvarlayarak orta kısmına işaret parmağınızla bastırın.Derin Bir tencerede 2.5 litre kaynar suyu limon tuzu ve tuz ile iyice kaynatın.(limon tuzu köftelerinizin dağılmamasını sağlayacaktır)Köfteleri kaynayan suya ekleyip yumuşayana kadar haşlayın.Haşlama suyundan 2 su bardağı kullanacak şekilde köfteleri süzün.Sos Tavasının içine zeytinyağını ilave edin .Ardından salçasını yarım tatlı kaşığı şekerle birlikte kavurun.Önce Rendelenmiş domatesi sonra sarımsağını ve maydonozunu ekleyin.Karıştırıp haşlama suyundan ayırdığınız suyu ilave edin.Köfteleri Sosla birlikte yavaş yavaş karıştırıp harmanlayın.Sarımsaklı Köfteyi ( Fellah Köftesini) İster maydonoz dereotu ile ister sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz:)
Afiyet Olsun:)
Köfteden fındıktan biraz daha büyük parçalar alıp avucunuzun içinde yuvarlayarak orta kısmına işaret parmağınızla bastırın.Derin Bir tencerede 2.5 litre kaynar suyu limon tuzu ve tuz ile iyice kaynatın.(limon tuzu köftelerinizin dağılmamasını sağlayacaktır)Köfteleri kaynayan suya ekleyip yumuşayana kadar haşlayın.Haşlama suyundan 2 su bardağı kullanacak şekilde köfteleri süzün.Sos Tavasının içine zeytinyağını ilave edin .Ardından salçasını yarım tatlı kaşığı şekerle birlikte kavurun.Önce Rendelenmiş domatesi sonra sarımsağını ve maydonozunu ekleyin.Karıştırıp haşlama suyundan ayırdığınız suyu ilave edin.Köfteleri Sosla birlikte yavaş yavaş karıştırıp harmanlayın.Sarımsaklı Köfteyi ( Fellah Köftesini) İster maydonoz dereotu ile ister sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz:)
Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder