SÜTLÜ İRMİK TATLISI TARİFİ
Malzemeler
500 ml süt
Yarım su bardağı irmik
Yarım su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı Hindistan cevizi
Yarım Su Bardağı Burçak Bisküvi ( toz halinde)
1 Paket Vanilya
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
Silokon Kalıp
Hazırlanışı
Sütü tencereye alın. Önce İrmiği ardından şekeri ve hindistan cevizini koyup orta
ateşte dibinin tutmaması için kaynayıncaya
kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve
içine ilk olarak vanilyayı daha sonra tereyağını ilave edin. 2 -3 dakika karıştırdıktan sonra
ocaktan alın. Su ile
ıslattığınız silikon mini kalıpların içine irmikli muhallebiden 3 - 4 tatlı kaşığı dökün.Üzerine bisküviden 2-3 tatlı kaşığı ekleyin.Bisküvinin üzerini irmikli muhallebi ile kapatın. Oda sıcaklığına geldiğinde soğuması için buzdolabına koyun.1- 2
saat dinlendirin.Çıkarıp Servis Tabağına Ters Çevirin.
(Çıkarırken dikkatli bir şekilde çıkarın zorlanabilirsiniz..)
Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder