-->

12 Nisan 2017 Çarşamba

ANTEP FISTIĞI PUDİNGLİ KURABİYE TARİFİ

ANTEP FISTIĞI PUDİNGLİ KURABİYE TARİFİ 

ANTEP FISTIĞI PUDİNGLİ KURABİYE NASIL YAPILIR?

 

Pişirme süresi 25 Dakika

Fırın Ayarı 180 derece


 

 

 Malzemeler 


250 gr Margarin(yumuşak)
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çay Bardağı Nişasta
1 Çay Bardağı  Pudra Şekeri
1 Paket Antep Fıstıklı Toz Puding
1 Fincan İri Dövülmüş Tuzsuz Antep Fıstık
1 Adet Yumurta
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
3 Su Bardağı Un ( kıvamına göre artırabilirsiniz) 


Üzeri İçin

70 gr Sütlü Çikolata
1 çay Kaşığı sıvıyağ
Tuzsuz tüm Antep Fıstık iç



Hazırlanışı

 








 

Yoğurma Kabına Yumuşamış margarini ekleyin.Şeker ve yumurtayı ilave edip krema kıvamına gelene kadar karıştırın.Sıvıyağı , nişastayı , vanilyayı ekleyin.Karıştırın.Toz Pudingi dövülmüş antep fıstığını  ilave edin.Ardından elenmiş  un ve kabartma tozunu ekleyerek yumuşak ( dikkat çok yumuşak olmasın dağılır)ele yapışmayan bir hamur hazırlayın.15 dakika buzdolabında dinlendirin.Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlayın.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirdikten sonra ortalarına parmağınızla hafif bastırın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.Kurabiyeler Soğumadan tepsiden çıkarmayın.
Afiyet Olsun:)



Hiç yorum yok: