ANTEP FISTIĞI PUDİNGLİ KURABİYE TARİFİ
ANTEP FISTIĞI PUDİNGLİ KURABİYE NASIL YAPILIR?
Pişirme süresi 25 Dakika
Fırın Ayarı 180 derece
Malzemeler
250 gr Margarin(yumuşak)
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çay Bardağı Nişasta
1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
1 Paket Antep Fıstıklı Toz Puding
1 Fincan İri Dövülmüş Tuzsuz Antep Fıstık
1 Adet Yumurta
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
3 Su Bardağı Un ( kıvamına göre artırabilirsiniz)
Üzeri İçin
70 gr Sütlü Çikolata
1 çay Kaşığı sıvıyağ
Tuzsuz tüm Antep Fıstık iç
Hazırlanışı
Yoğurma Kabına Yumuşamış margarini ekleyin.Şeker ve yumurtayı ilave edip krema kıvamına gelene kadar karıştırın.Sıvıyağı , nişastayı , vanilyayı ekleyin.Karıştırın.Toz Pudingi dövülmüş antep fıstığını ilave edin.Ardından elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyerek yumuşak ( dikkat çok yumuşak olmasın dağılır)ele yapışmayan bir hamur hazırlayın.15 dakika buzdolabında dinlendirin.Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlayın.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirdikten sonra ortalarına parmağınızla hafif bastırın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.Kurabiyeler Soğumadan tepsiden çıkarmayın.
Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder