-->

8 Nisan 2017 Cumartesi

ELMALI GÜL TURTA TARİFİ

ELMALI GÜL TURTA TARİFİ

ELMALI GÜL TURTA NASIL YAPILIR?

 

 


 

 

Malzemeler

125 gr Tereyağı ( yada margarin)(oda sıcaklığında)
1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
1 Yumurta
1.5 Çay Kaşığı Tarçın
1 Paket Vanilya  
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
2.5 Su Bardağı Un (az gelirse ekleyiniz)

 

Muhallebisi İçin

3 Su Bardağı Süt 
3 Kaşık Nişasta
3 Kaşık Un
1 Paket Vanilya
Yarım Paket Kremşanti


 

Üzeri İçin

4 Adet Kırmızı Elma
2 Adet Sarı Elma
 1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su


İsteğe bağlı

Elmalı Güllere renk vermek için
 1 çay kaşığı ucunda kırmızı gıda boyas
1 çay kaşığı ucunda yeşil gıda boyası 

 






 

 Karıştırma kabına yumuşamış tereyağını(ve ya margarini),
pudra şekerini, yumurtayı, tarçını ve vanilyayı ilave edip karıştırın.Krema kıvamındaki karışıma elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur hazırlayın.( un miktarı az gelirse azar azar ekleyin).Streç filme sarıp (yada poşete koyup)buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin.
Yuvarlak borcam tepsinin tabanı yağlayın. Başka bir servis tabağına çıkarıp sunum yapacaksanız  borcamın tabanına yağlı kağıt serip borcamın kenarlarını yağlayın.
  Turta hamurunu dolaptan alıp yağlı kağıt arasında oklava yada  merdane yardımı ile açın.
  Hamuru borcamın içerisine yerleştirin. ,Üzerine bastırarak kenarlarını 1-2 santim yükseltin.
Çatal yardımı ile turta hamurunun üzerine delikler açıp  önceden ısıtılmış 180° fırında   yaklaşık 20 -25 dakika pişirin.(fırınınıza göre bu süre değişebilir kontrollü pişiriniz.)
Pişen turta hamurunu ılımaya bırakın.

Muhallebisi  için, süt, toz şeker, nişasta ve unu  tencere içerisinde çırpıcı ile karıştırın.
KarışımI ocağın üzerine alın.Sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin.Vanilyayı ekleyin.Karıştırın.
  Muhallebiyi ocaktan alın. Kabuk tutmasını önlemek için ara ara karıştırarak ılınmaya bırakın.Diğer yandan yarım paket toz kremşantiyi hazırlayın.Ilıyan muhallebinin içine ilave edip mikserle çırpın.
Elmalı gülleri hazırlamak için 2 su bardağı su ile 1.5  su bardağı toz şekeri  tencereye ilave edip kaynamaya bırakın.
Elmaları yıkayıp ortadan ikiye bölün. Çekirdekli kısımlarını ayıklayıp  ince ince dilimleyin.
  Dilimlenen elmaları kaynayan şerbetin içerisine atın.Yumuşayıncaya kadar pişirin (şerbetin içine elmaları azar azar ekleyin hepsini birden eklemeyin)( Sarı elmalar çok yumuşamayacak)
Yumuşayan elmaları tabağa alın. ( Renk vermek için şekerli suyun yarısına kırmızı yarısına yeşil gıda boyası ekleyip karıştırın.Yumuşayan  kırmızı dilimli  elmaları kırmızı gıda boyalı suya yumuşayan sarı  dilimli elmaları  yeşil  suyun içine batırın.

Turta hamurunun ortasına muhallebiyi döküp yaydırın.( ya da turtayı farklı bir servis tabağına alıp ortasına muhallebiyi döküp yaydırın.)
3 parça elma dilimini uçları  üst üste gelecek şekilde dizin ve bir ucundan başlayıp yuvarlayarak gül şeklini verin.
  Gül şekilli elmaları muhallebinin üzerine yerleştirin ve muhallebinin üzerini gül şekilli elmalar ile kaplayın ya da benim yaptığım gibi kenarlarına yeşil gıda boyasına batırılmış elma dilimlerini dizin.Soğuması için 4-5 saat Buzdolabında dinlendirin.
Afiyet Olsun:)

Hiç yorum yok: