PEMBE ÇATLAK KURABİYE TARİFİ
PEMBE ÇATLAK KURABİYE NASIL YAPILIR?
Malzemeler
1 Paket (250 gr) Margarin (mutlaka oda sıcaklığında yumuşamış)
1 Su Bardağı Nişasta
1 Su Bardağı Pudra Şekeri Şeker
1 Yumurta
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
Yarım Çay Kaşığından biraz az Pembe Gıda Boyası
Bir Paket Vanilya
Bir Paket Kabartma Tozu
Alabildiği Kadar Un
Üzeri İçin
Pudra Şekeri
Yoğurma kabında ilk olarak Margarin ( oda
sıcaklığında yumuşamış) ve şekeri krema kıvamına gelecek şekilde
karıştırın.Diğer malzemeleri ekleyip karıştırmaya devam edin. Unu azar
azar ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.Hamurdan ceviz
büyüklüğünden biraz büyük toplar yapıp hafif bastırın. Pudra Şekerine iyice
buladıktan sonra hiç silkelemeden yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
180 derece fırında pişirin.Çıktıktan sonra da üzerine pudra şekeri eleyebilirsiniz .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder