ÇÖREKOTLU MİSKET KURABİYE TARİFİ
ÇÖREKOTLU MİSKET KURABİYE NASIL YAPILIR?
Kıyır kıyır tek lokmalık kurabiye -- Kahvenin yanına eşlik edecek harika bir lezzet
Malzemeler
250 Gr Tereyağı Veya Margarin
1 Su Bardağı Sıvıyağ ( Biraz Eksik)
3 Yemek Kaşığı Tozşeker
3 Yemek Kaşığı Çörekotu
2 Yemek Kaşığı Sirke
1 Yumurta ( akı içine sarısı yüzüne)
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Alabildiği Kadar Un
Hazırlanışı
Karıştırma kabına yumuşamış terayağını ( veya margarin) sirkeyi, tozşekeri , sıvıyağı , vanilyayı ve yumurta akını ekleyin.Karıştırın. Çörekotunu ilave edin. Elenmiş un ve kabartma tozunu da ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın.Hamurdan misket
büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın . Yağlı kağıt serili fırın
tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden
ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun:)
Soğuduktan sonra hava almayan cam kavanozda aynı tazeliğinde bayatlamayan bu lezzetli kurabiyeyi aylarca saklayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder