-->

6 Nisan 2017 Perşembe

ÇÖREKOTLU MİSKET KURABİYE TARİFİ

ÇÖREKOTLU MİSKET KURABİYE TARİFİ

ÇÖREKOTLU MİSKET KURABİYE NASIL YAPILIR?

 

 

Kıyır kıyır tek lokmalık kurabiye -- Kahvenin yanına eşlik edecek harika bir lezzet


 

Malzemeler

250 Gr Tereyağı Veya Margarin
1 Su Bardağı Sıvıyağ ( Biraz Eksik)
3 Yemek Kaşığı Tozşeker
3 Yemek Kaşığı Çörekotu
2 Yemek Kaşığı Sirke
1 Yumurta ( akı içine sarısı yüzüne)
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Alabildiği Kadar Un


 Hazırlanışı




 Karıştırma kabına yumuşamış terayağını ( veya margarin) sirkeyi, tozşekeri , sıvıyağı , vanilyayı ve   yumurta akını  ekleyin.Karıştırın. Çörekotunu ilave edin.  Elenmiş un  ve kabartma tozunu da ekleyip  ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın.Hamurdan misket  büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın . Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun:)
Soğuduktan sonra hava almayan cam kavanozda  aynı tazeliğinde bayatlamayan bu lezzetli kurabiyeyi aylarca saklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok: