-->

12 Nisan 2017 Çarşamba

TAM BUĞDAY UNLU KEKİKLİ ( İRİ YAPRAKLI ZAHTERLİ) GÖZLEME TARİFİ

TAM BUĞDAY UNLU KEKİKLİ ( İRİ YAPRAKLI ZAHTERLİ) GÖZLEME TARİFİ

TAM BUĞDAY UNLU KEKİKLİ ( İRİ YAPRAKLI ZAHTERLİ) GÖZLEME NASIL YAPILIR?

 Hatay Yöresel


 

 

Malzemeler

4 Su Bardağı Tam Buğday Unu
 1 Tatlı Kaşığı Tuz
Alabildiği Kadar Su

 İç Harcı İçin

200 Gram Zahter( Kekik)( iri yapraklı)
150 Gram Lor Peynir ( ya da Çökelek)
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
1 Tatlı Kaşığı Dolusu Rezene ( Şumra)
1 Fincan Zeytinyağı
Tuz

 

 

Hazırlanışı







 

Unu Karıştırma kabına alıp üzerine tuzu ilave edin. Karıştırın.Ortasını Çukur Yapın.Azar azar su ekleyin.Yumuşak Ele yapışmayan bir hamur yoğurun.Yoğurduğunuz Hamuru limon büyüklüğünde parçalara bölün.Hafif Un Serperek Oklava yardımı ile pasta tabağı büyüklüğünde açın.Zahterli karışımdan koyup yaydırın.Üzerini kapatıp kenarlarına hafif  hafif bastırın.Kenarlarını tırtıklı kenar kesecek ile kesin.Tüm Hamuru bu şekilde hazırlayın.Tavayı ısıtıp zeytinyağlayarak orta ateşte arkalı önlü pişirin.Sıcak sıcak  Servis Yapın:)
Afiyet Olsun:)


Hiç yorum yok: