KÜNEFE TARİFİ
KÜNEFE NASIL YAPILIR?
Malzemeler
300 gr Kadayıf
200 gr Künefe Peyniri
100 gr Tereyağı
Pişirmek İçin
50 gr Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Pekmez
Şerbeti İçin
2 Su Bardağı Toz Şeker
3 Su Bardağı Su
Üzeri İçin
Antep Fıstığı
Hazırlanışı
İlk Olarak Şerbeti Hazırlamak için tozşeker ve suyu tencereye ilave edin.Kaynadıktan sonra birkaç damla limon damlatın. Altını Kısın.15 - 20 dakika arada bir karıştırın. Altını kapatıp soğumaya bırakın. Oda Sıcaklığında Yumuşamış tereyağını pekmezle karıştırın.
Künefe tepsisini ya da alüminyum veya teflon tavanın dibini bu pekmezli yağ karışımı ile yağlayın.. Kadayıfı geniş bir tepsinin içine alın. Tel tel tiftikleyerek ufak ufak parçalara ayırın.Bir Bıçak Yardımı ile de yapabilirsiniz.Tel kadayıfı derin dondurucuda bekletirseniz kolaylıkla kırılıp tel tel ayrılacaktır. Tereyağını kadayıflara yedirin.Kadayıfın yarısını tepsiye iyice bastırıp, yerleştirin. Üzerine rendelediğiniz peyniri kenarlara taşmayacak şekilde serperek bastırın. Künefeyi sulandırmaması için tuzsuz künefe peynirinin suyunu sıkarak süzün. Kalan kadayıfı Peynirlerin üzerini boşluk bırakmayacak şekilde kaplayın .Bastırın.
Künefe tepsisini ya da alüminyum veya teflon tavanın dibini bu pekmezli yağ karışımı ile yağlayın.. Kadayıfı geniş bir tepsinin içine alın. Tel tel tiftikleyerek ufak ufak parçalara ayırın.Bir Bıçak Yardımı ile de yapabilirsiniz.Tel kadayıfı derin dondurucuda bekletirseniz kolaylıkla kırılıp tel tel ayrılacaktır. Tereyağını kadayıflara yedirin.Kadayıfın yarısını tepsiye iyice bastırıp, yerleştirin. Üzerine rendelediğiniz peyniri kenarlara taşmayacak şekilde serperek bastırın. Künefeyi sulandırmaması için tuzsuz künefe peynirinin suyunu sıkarak süzün. Kalan kadayıfı Peynirlerin üzerini boşluk bırakmayacak şekilde kaplayın .Bastırın.
Üzerine kalan pekmezli tereyağı karışımını sürün.
Künefeyi ocak üzerinde döndürerek, yakmadan, kısık ateşte pişirin. Tabanı renk alan künefeyi geniş bir tabak yardımıyla ters
çevirerek tekrar ocağa alın. Aynı şekilde pişirerek diğer tarafının da
kızarmasını sağlayın. Kızaran künefenin üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Soğumasını beklemeyin. Sıcak bir şekilde servise hazır
Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder