ÇİLEKLİ YAŞ PASTA TARİFİ - PRATİK ÇİLEKLİ YAŞ PASTA
ÇİLEKLİ YAŞ PASTA - PRATİK ÇİLEKLİ YAŞ PASTA NASIL YAPILIR?
Malzemeler
Pandispanya Keki İçin;
4 Yumurta
2 Çay Bardağı Şeker
3 Çay Bardağı Un
2 Yemek Kaşığı Sıcak Su
2 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1 Paket Vanilya
Yarım Çay Kaşığı Tuz
Kreması İçin;
1 Paket Sade Pasta Kreması
Yarım Çay Bardağı Antep Fıstığı (Tüm)
10 Adet Çilek
Yarım Çay Bardağı Çilekli Süt (Keki ıslatmak için)
Üzeri İçin;
2 Paket Krem Şanti
15 Adet Çilek
Yarım Çay Bardağı İri Dövülmüş Antep Fıstığı
Hazırlanışı
Cam kasede( kuru olması gerek) yumurta
aklarını bir tutam tuzla iyice köpürtün. Şekerin yarısını ekleyip
yumurta akları sertleşene kadar mikserle çırpın. İyice
sertleştiğinden emin olmak için kaseyi ters çevirin. Eğer dökülmüyorsa
kıvamı tamamdır. Kalan şekerin diğer yarısıyla yumurta
sarılarını ve sıcak suyu ekleyerek mikserle
çırpın.Yumurta Sarılarını Yumurta Beyazının içine ilave
edip spatula yardımı ile karıştırın.
Karışımın üzerine
elenmiş unu ,kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin.Yavaş yavaş spatula yardımı ile karıştırın. Karışımı kelepçeli
kek kalıbına dökün. ısıtılmamış soğuk fırında üzeri hafif
kızarana kadar pişirin. Kekin içine batırdığınız bıçağın üzerine kek
hamuru bulaşmıyorsa kekiniz pişmiş demektir.
Kekiniz İyice Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.
Pasta kremasını ve krem şantiyi hazırlayın.Pandispanyayı iki eşit parçaya kesin.Çilekli süt ile iç taraflarını ıslatın.Ortasına hazırladığınız pasta kremasını sürün.Doğranmış çilek ve tüm fıstıkları serpiştirin. Kapatın.Krem Şantiyi pastayı kaplayacak şekilde sürün.20 Dakika Buzdolabının buzluk kısmında bekletin.Krem şanti ile şekillendirin. Üzerine Çilekleri istediğiniz şekilde dizin. Kenarlarına antep fıstığı serpiştirin.Buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz:)
( Bir gece buzdolabında beklerse daha güzel oluyor:))
Afiyet olsun:)
Pişirme Süresi 40 dakika ( kontrollü pişiriniz)
Fırın Ayarı 180 derece
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder