كبّة بالصينيّة TEPSİDE İÇLİ KÖFTE TARİFİ-Kibbe Seniye
كبّة بالصينيّةTEPSİDE İÇLİ KÖFTE NASIL YAPILIR?-Kibbe Seniye
Malzemeler
1 kg köftelik bulgur
3 yemek kaşığı biber salçası
300 gr dövülmüş dana eti
1 su bardağı un
Kimyon
Karabiber
Tuz
İç Harcı İçin
750 gr orta yağlı kıyma
1 su bardağı dövülmüş orta büyüklükte ceviz
Yarım Demet Maydonoz
1 Yemek kaşığı Domates Salçası
4 Adet Orta boy kuru Soğan
Zeytinyağı
Karabiber
Kimyon
İsot
Tuz
Üzeri İçin
1 Su Bardağı ZeytinyağıHazırlanışı
İlk Olarak kıymayı tencereye alıp suyunu çekene kadar pişirdikten sonra zeytinyağını ve yemeklik doğranmış soğanları ekleyip kavurun.Ocaktan alıp baharatlarını, tuzunu, cevizini ve maydonozunu ilave edip karıştırın.Soğuması için bekletin.
Bulguru yoğurma kabına alın ve 1.5 su bardağı soğuk suyla ıslatın.Islattıktan 2-3 dakika sonra salçasını ,tuzunu ve baharatlarını ekleyip yoğurun.Arada bir su ilavesi yaparak yoğurun.Dövülmüş eti ekleyip yoğurmaya devam edin.Köfte et ile iyice özdeşleştikten sonra unu ilave edin.Unun üzerine biraz su ekleyip hamur kıvamına getirin.Köfte birbirini tutacak sakız kıvamına gelene kadar kurudukça su ilavesi ile yoğurun. Köfte ne sert olmalı ne de yumuşak olmalı.Hazırladığınız köfteden 2 eşit parça bölün.Tepsiyi zeytinyağıyla iyice yağlayın.
Köftenin bir parçasını elinizle açarak tepsinin dibine parmak uçlarınızla bastırarak yayın.Üzerine kıymayı döküp yaydıktan sonra kalan diğer köfte parçasını açıp kıymanın üzerini kapatacak şekilde tepsiye yerleştirin.Köfteye bıçak yardımı ile istediğiniz şekli verdikten sonra zeytinyağını üzerinde gezdirerek dökün.Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Üzerini bir tepsi ile kapatıp 20-30 dakika bekletin..( yumuşak olması için.)
Afiyet Olsun:)
Bu Malzemeden kullandığım tepsi ölçüsünde 3 tepsi tepside içli köfte çıkıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder