GÜVEÇTE ACILI BULGUR ÇORBASI TARİFİ - ÇORBA HEDDE- BİR HATAY KLASİĞİ -
GÜVEÇTE ACILI BULGUR ÇORBASI TARİFİ - ÇORBA HEDDE NASIL YAPILIR?
Malzemeler
1 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
1 Çay Bardağı Yeşil Mercimek
1 Adet Orta Boy Soğan
2 Diş Sarımsak
1 Yemek Kaşığı Acı Biber Salçası ( Damak zevkine göre arttırabilirsiniz)
1 Fincan Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Dolusu Kimyon
1 Çay Kaşığı Kararbiber
1 Tatlı Kaşığı Un
1 Tatlı Kaşığı Un
Tuz
Su
Güvecin içinde öncelikle zeytinyağı ile yemeklik doğranmış soğanı hafif pembeleşene kadar kavurun.Sarımsağı ekleyin.Salçasını ilave edin .Unu ekleyip salçayla beraber kavurun.Baharatları ve tuzu ilave edin. Yeşil Mercimeği Yıkayıp ekledikten sonra suyunu döküp güvecin kapağını kapatın. ( İlk Olarak 6 - 7 su bardağı su ekledim eksilirse biraz daha kaynamış su ekleyebilirsiniz)Mercimekler piştikten sonra Yıkanmış bulguru döküp karıştırın tekrardan kapağını kapatın.Bulgur pişene kadar çorba özleşene kadar pişirin.
Acılı Bulgur Çorbası Soğuduktan sonra turp , Soğan , Çorba Kıtırı , Limon , Ve Roka ile servis yapabilirsiniz
Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder