-->

2 Mart 2017 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA KAVURMASI TARİFİ

ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA KAVURMASI TARİFİ

ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA KAVURMASI NASIL YAPILIR?

 



 

 

 

 Malzemeler

 500 gr Taze Bakla
2.5 Su Bardağı sıcak su
1 Adet Orta Boy Soğan
2 Diş Sarımsak
1 Fincan Zeytinyağı
1.5 Tatlı Kaşığı Tuzot
1 Tatlı Kaşığı Pulbiber
1 Çay Kaşığı Şeker
Karabiber

 


Hazırlanışı







 

 Baklaları yıkayıp ayıkladıktan sonra julyan şeklinde doğrayın.Tencereyi ısıtın. Zeytinyağını ilave edin.Yemeklik Doğranmış Soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.Sarımsağı ekleyin.Baklaları da ilave edip kavurun.Baharatları ve tuzu ekleyin.Karıştırın.Suyunu İlave edin.Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte baklalar pişene kadar pişirin.( taze olduğu için 25- 30 dakika içinde pişiyor) Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip servis yapabilirsiniz .
Afiyet Olsun:)

Hiç yorum yok: