EBRULİ MİSKET KURABİYE TARİFİ
EBRULİ MİSKET KURABİYE NASIL YAPILIR?
Malzemeler
125 gr Margarin(yarım paket)
1 Çay BardağI pudra şekeri
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çay Bardağı Buğday Nişastası
1 Yumurta
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu(silme)
2 Paket Vanilya
Çay Kaşığı Ucunda Kırmızı Gıda Boyası(sulandırılmış)
Çay Kaşığı Ucunda Yeşil Gıda Boyası (sulandırılmış)
Un
Hazırlanışı
Yoğurma kabına şekeri ,yumurtayı , sıvıyağı
ve margarini ekleyip karıştırdıktan sonra nişastayı ve vanilyayı ilave
edin.Karıştırın.Elenmiş un ve kabartma tozunu azar azar ekleyip yumuşak (
kulak memesi kıvamında ) bir hamur yoğurun.Hamuru iki eşit parçaya
bölün.Parçanın birine çay kaşığı ucunda çok az sulandırılmış kırmızı
gıda boyası ekleyip rengini alana kadar yoğurun.Hamurun kalan yarısını
ikiye bölüp bir parçasına çay kaşığı ucunda sulandırılmış yeşil gıda
boyası ekleyin.Rengini alana kadar yoğurun.Diğer parçası hamur rengi
kalıyor.Üç renkli kurabiye hamurlarını birbirine karıştırın .Ebruli kurabiye hamurundan misket büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzun içinde yuvarlayın.Yağlı Kağıt Serili fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder