-->

14 Mart 2017 Salı

ANANAS KURABİYE TARİFİ - BÜYÜLÜ LEZZETLER

ANANAS KURABİYE TARİFİ 

ANANAS KURABİYE NASIL YAPILIR?

 




 

 

Malzemeler

125 gr Margarin( yarım paket) (oda sıcaklığında)
1 Çay Bardağı Tozşeker
1 Çay Bardağı Sıvıyağ(biraz eksik)
1 Yumurta
Yarım Çay Bardağı Nişasta
2  Yemek Kaşığı Hindistan Cevizi( silme)
1 Paket Vanilya
1 Çay Kaşığı Sarı Gıda Boyası( yarısı hamura yarısı çikolataya)
Yeşil Şeker Hamuru ( Yaprak Yapımında kullanmak için)
Beyaz Çikolata  (üzerine ve kurabiye aralarına )
 Alabildiği kadar Un






Hazırlanışı











Karıştırma kabına margarini (oda sıcaklığında olacak), şekeri ,yumurtayı , sıvıyağı ,hindistan cevizini ve nişastayı ekleyin.Karıştırın.Gıda boyasını ilave edip karıştırdıktan sonra unu azar azar ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.Yarım saat buzdolabında bekletin.Merdane yada oklava yardımı ile hamuru ne çok ince ne çok kalın olacak şekilde açın. Fincan ağzı genişliğinde yuvarlaklar kesin.Spatula yada kahvaltı bıçağı yardımı ile tezgahın üzerinden kaldırın.Yağlı kağıt serili fırın tepsinine yerleştirin.Önceden ısıtılmış 170 Derece fırında 25 dakika pişirin. Yeşil Şeker hamurunu nişasta yardımı ile çok ince olmayacak şekilde açın.Yaprak kalıp ile şekil verin.Beyaz Çikolatayı benmari usulü eritin.Erittiğiniz çikolata içine 1 -2 tatlı kaşığı sıvıyağ ekleyip iyice  karıştırın .( çoğalmasını ve daha güzel pürüzsüz bir kıvamda olmasını sağlayacaktır) Yarısına sarı gıda boyasını ekleyin.Karıştırın. İnce uçlu sos sıkma aparatına yada ucu ince kesilmiş buzdolabı poşetine sarı çikolatayı ilave edin.Soğuyan kurabiyelerin  arka yüzüne çikolata sürün yaprağı yerleştirin.Diğer bir kurabiye ile kapatın.Sıkma aparatı ile resimlerde gördüğünüz gibi çikolata ile şekil verin.Buzdolabında 30  dakika beklettikten sonra servis yapabilirsiniz ...


Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok: