KUŞ POĞAÇA TARİFİ
KUŞ POĞAÇA NASIL YAPILIR?
Malzemeler
3 Su Bardağı Ilık Süt
125 gr Margarin( yarım paket)
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Şişe Soda
1 Paket İnstant Maya
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Şeker
1 Yumurta ( Sarısı Üzerine)
Un
Tüm Karanfil
Hazırlanışı
Yoğurma Kabına ilk olarak Ilık sütü ve
mayayı ilave edip iyice karıştırın.Diğer malzemeleride ekleyip ele
yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.2 Saat Kapalı bir yerde mayalanması
için dinlendirin. Hamurdan Mandalina büyüklüğünde parça alıp tezgahın üzerinde açın.Hamura Düğüm Atın.Kuyruk Kısmını Hafif Bastırın Ve Mutfak makasıyla kesin.Elinizle gaga şeklini verin gözlerine karanfil yerleştirin.15-20 dakika tepside mayalandırın.Üzerlerine yumurta sarısı sıvıyağ karışımı sürün.(1 tatlı kaşığı sıvıyağ) Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder