-->

8 Mart 2017 Çarşamba

KARPUZ KURABİYE TARİFİ

KARPUZ KURABİYE TARİFİ

KARPUZ KURABİYE NASIL YAPILIR?

 


 

Malzemeler

125 gr Margarin(yarım paket)
1 Çay Bardağı Tozşeker
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çay Bardağı Buğday Nişastası(biraz eksik)
1 Yumurta
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu(silme)
1 Paket Vanilya
Çay Kaşığı Ucunda Kırmızı Gıda Boyası(sulandırılmış)
Çay Kaşığı Ucunda Yeşil Gıda Boyası (sulandırılmış)
Damla Çikolata
ya da
Parça Çikolata
Un



Hazırlanışı










 









Yoğurma kabına şekeri ,yumurtayı , sıvıyağı ve margarini ekleyip karıştırdıktan sonra nişastayı ve vanilyayı ilave edin.Karıştırın.Elenmiş un ve kabartma tozunu azar azar ekleyip yumuşak ( kulak memesi kıvamında ) bir hamur yoğurun.Hamuru iki eşit parçaya bölün.Parçanın birine çay kaşığı ucunda çok az sulandırılmış kırmızı gıda boyası ekleyip rengini alana kadar yoğurun.Hamurun kalan yarısını ikiye bölüp bir parçasına çay kaşığı ucunda sulandırılmış yeşil gıda boyası ekleyin.Rengini alana kadar yoğurun.Diğer parçası hamur rengi kalıyor.Üç renkli kurabiye hamuru oluyor.Kırmızı hamuru kalın olacak şekilde rulo yapın.Renksiz hamuru ve yeşil hamuru streç film arasında oklava yardımı ile ayrı ayrı açın.Açtıktan sonra renksiz hamuru altında streç filmi serili yeşil hamurun üzerine koyun.Kırmızı rulo hamuru renksiz hamurun ortasına koyup sarın.
(resimlerde gördüğünüz gibi)Streç filmle iyice sıkıp salam şeklini verin.20 Dakika Buzdolabının Buzluk kısmında bekletin.Buzluktan çıkarıp keskin bir bıçak yardımı ile 1 cm kalınlığında dilimler kesin.Bu dilimleri de ortadan kesip karpuz dilimi şeklini verin.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dikkatli bir şekilde dizin.
Dilimlerin üzerine çikolata damlası yada parça çikolata yerleştirin.( ben parça çikolata kullandım)
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Pişirme süresi - 20 -25 dakika
Afiyet Olsun  :)

 

Hiç yorum yok: