GLAZÜRLÜ KEK TARİFİ
GLAZÜRLÜ KEK NASIL YAPILIR?
Malzemeler
3 Adet Yumurta (oda sıcaklığında)
1 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Sıvıyağ ( biraz eksik)
1 Su Bardağı Süt( oda sıcaklığında)
1 Paket Kabartma Tozu
1 Çay Kaşığı Karbonat(silme)
1 Paket Vanilya
2 Yemek Kaşığı Limon suyu
2 .5 Su Bardağı Un
Üzeri İçin
1 Paket Glazür
Hazırlanışı
Karıştırma kabında ilk olarak yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.Diğer Sıvı Malzemeleri de ekleyip çırpın.Önce elenmiş unu üzerine kabartma tozunu , Karbonatı ilave edin.Limon suyunu karbonatın üzerine dökün hafif köpürsün.Karıştırın.Kek hamurunu Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.. Soğuduktan sonra kalıbından çıkarın.Üzerine Glazürü dökün.
Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder