-->

8 Şubat 2017 Çarşamba

BROKOLİ ÇORBASI TARİFİ (sütlü)

BROKOLİ ÇORBASI TARİFİ(sütlü)

BROKOLİ ÇORBASI NASIL YAPILIR?

 



 

 

Malzemeler


400-500 gr Brokoli
1 Adet Orta Boy Havuç
1 Adet orta Boy Patates
 2 Su Bardağı Süt
6 Su Bardağı Sıcak Su
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Un
1 Tatlı Kaşığı Tuzot




Hazırlanışı


















 


Brokoliyi yıkayıp çiçeklerine ayırın.Patates ve havuçları soyup doğrayın.Pişireceğiniz tencereye patates brokoli ve havuçları alıp tuzotu ekleyerek  6 su bardağı sıcak su ile havuçlar yumuşayana kadar pişirin.Pişirme işlemi bittikten sonra suyunuda kullanacağınız şekilde süzün Tencereye tereyağını koyup eritin.Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.Sütü azar azar ekleyip sürekli karıştırın.Daha sonra Haşlama suyunu azar azar koyup sürekli ama sürekli karıştırmaya devam edin.Hafif kaynadıktan sonra  Brokoli ,patates ve havuçları da ekleyip karıştırmaya devam edin.Karışımı blender 'dan geçirin.Kısık ateşte kaynatın.Brokoli Çorbasını biraz dinlendirdikten sonra istediğiniz şekilde sıcak servis yapabilirsiniz
Afiyet Olsun:)

Hiç yorum yok: