TUTMAÇ ÇORBASI TARİFİ
TUTMAÇ ÇORBASINASIL YAPILIR?
Malzemeler
1 Su Bardağı erişte
1 Su Bardağı Yeşil Mercimek (Haşlanıp suyu süzülmüş)
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 Adet Küçük Boy Soğan
6-7 Yemek Kaşığı Yoğurt
6 Su Bardağı Sıcak Su
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Yemek Kaşığı Un( yarısı tereyağıyla kavrulacak yarısı yoğurtla karıştırılacak)
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
Tuz
Hazırlanışı
Terbiyesini yapacağınız kasenin içinde yoğurdu ve unu iyice çırpın.Çorbanın suyundan terbiyeye yavaşça ekleyip karıştırarak ılıklaştırın.Erişteler pişince terbiyesini azar azar ekleyerek kaynayana kadar sürekli karıştırın.Kaynayınca altını kısın.10 Dakika kısık ateşte kaynattıktan sonra çorbayı ocaktan alıp biraz dinlendirin.
Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder