FISTIKLI YEŞİL ÇATLAK KURABİYE TARİFİ
FISTIKLI YEŞİL ÇATLAK KURABİYE NASIL YAPILIR?
Malzemeler
1 Paket (250 gr) Margarin
1 Su Bardağı Nişasta
1 Su Bardağı Toz Şeker
1 Yumurta
1 Çay Bardağı Çekilmiş Antep Fıstığı
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
Yarım Çay Kaşığı Yeşil Gıda Boyası
Bir Paket Vanilya
Bir Paket Kabartma Tozu
Alabildiği Kadar Un
Hazırlanışı
Yoğurma kabında ilk olarak Margarini ( oda
sıcaklığında yumuşamış) ve şekeri krema kıvamına gelecek şekilde
karıştırın.Diğer malzemeleri ekleyip karıştırmaya devam edin. Unu azar
azar ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.Hamurdan ceviz
büyüklüğünde top alıp hafifçe ortasını açıp içine bir çay kaşığı çekilmiş fıstık koyup yuvarlayıp hafif bastırın.İstediğiniz şekilde üst kısmına şekil verin.(Ya da daha farklı şekiller de yapabilirsiniz.)
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
180 derece fırında pişirin.Çıktıktan sonra da üzerine pudra şekeri eleyin.
Pişirme Süresi 20 dakika:)
Afiyet Olsun:)
Pişirme Süresi 20 dakika:)
Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder