-->

2 Şubat 2017 Perşembe

FISTIKLI YEŞİL ÇATLAK KURABİYE TARİFİ

FISTIKLI YEŞİL ÇATLAK KURABİYE TARİFİ

FISTIKLI YEŞİL ÇATLAK KURABİYE NASIL YAPILIR?

 


 

Malzemeler

1 Paket (250 gr) Margarin 
1 Su Bardağı Nişasta
1 Su Bardağı Toz Şeker
1 Yumurta
1 Çay Bardağı Çekilmiş Antep Fıstığı
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
Yarım Çay Kaşığı Yeşil Gıda Boyası
Bir Paket  Vanilya
Bir Paket Kabartma Tozu
Alabildiği Kadar Un

 Hazırlanışı









 

  Yoğurma kabında ilk olarak  Margarini ( oda sıcaklığında yumuşamış) ve şekeri krema kıvamına gelecek şekilde karıştırın.Diğer malzemeleri ekleyip karıştırmaya devam edin. Unu azar azar ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.Hamurdan ceviz büyüklüğünde top alıp hafifçe ortasını açıp içine bir çay kaşığı çekilmiş fıstık koyup yuvarlayıp hafif bastırın.İstediğiniz şekilde üst kısmına şekil verin.(Ya da daha farklı şekiller de yapabilirsiniz.)
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
180 derece fırında pişirin.Çıktıktan sonra da üzerine pudra şekeri eleyin.
 Pişirme Süresi 20 dakika:)
Afiyet Olsun:)

 

Hiç yorum yok: