-->

31 Ocak 2017 Salı

YOĞURTLU MANTI ÇORBASI TARİFİ

YOĞURTLU MANTI ÇORBASI TARİFİ

YOĞURTLU MANTI ÇORBASI NASIL YAPILIR?

 


 Malzemeler

1.5 Su Bardağı  Mantı
2 Su Bardağı Yoğurt
1 su Bardağı Haşlanmış Nohut
2 Lt. Sıcak  Su
1 Fincan Haşlanmış Pirinç( isteğe bağlıdır  ben kullandım) 
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Un
1 Adet Et Bulyon
Kuru Nane

(Tuz koymayınız et bulyonun tuzu yeterli gelecektir.)


Üzeri İçin

2 Yemek Kaşığı Tereyağı
Tatlı Pulbiber
Kuru Nane

 Hazırlanışı









 

Sıcak suyu çorbayı pişireceğiniz tencereye alıp kaynatın.Kaynayan suya Önce et bulyonu daha sonra  mantıları ekleyip yumuşayana kadar pişmeye bırakın.Mantılar yumuşayınca haşlanmış nohutu ve pirinci ekleyin.( pirinç isteğe bağlıdır).Derin bir kasenin içine yoğurdu  ekleyip iyice çırpın unu da içine ekleyip pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpmaya devam edin.
Hazırladığınız yoğurtlu karışımın üzerine kaynamakta olan mantının suyundan 3 -4 kaşık alıp karıştırın ve çorbaya ekleyin.Kaynayana kadar sürekli karıştırın keser yoksa:)

Tereyağında kuru naneyi hafif kızdırıp çorbaya dökün.
Kaynatıp kıvamını aldıktan sonra ocaktan alın.Biraz Dinlendirdikten sonra kaselere alın .Ve çorbaların üzerine tereyağında kızdırdığınız kuru nane pulbiberi gezdirip servise sunabilirsiniz:)
Afiyet Olsun:)



 

Hiç yorum yok: