UĞUR BÖCEKLİ YAŞ PASTA TARİFİ - ŞEKER HAMURLU
UĞUR BÖCEKLİ YAŞ PASTA NASIL YAPILIR? - ŞEKER HAMURLU
Malzemeler
2 Adet Muz
Antep Fıstıklı Çikolata topları
Yarım Çay Bardağı Süt ( keki ıslatmak için)
Krema için
1 Paket Pasta Kreması
1.5 Su Bardağı Süt
25 gr Margarin( Oda Sıcaklığında Yumuşamış)
Krem şanti için
1 Paket Krem Şanti
1 Su Bardağı Süt
Şeker hamuru için
Kırmızı şeker hamuru (yaklaşık 400-500 gr)
Beyaz şeker hamuru (50gr)
Siyah şeker hamuru (200 gr)
Buğday Nişastası
Hazırlanışı
Daha Önce Pandispanya Tarifini Burada Paylaşmıştım Aşağıdaki Linke Tıkla
https://www.facebook.com/buyulu.lezzetler/posts/264325550653787?notif_t=like¬if_id=1485018408459491
http://wizardlezzetleri.blogspot.com.tr/2017/01/pandispanya-tarifi-yas-pasta-keki-tarifi.html
Kakaolu Pasta Kremasını ve Krem Şantiyi Çırpıp hazırlayın.Muzları Julyan şeklinde doğrayın.
Yaş pastanızın kekini bıçakla üç kat kesin.Ayırdığınız keklerin en alt kısmındakini biraz sütle ıslatıp pasta kremasından sürün. Muzları dizip çikolata parçalarından serpin.Üzerine orta bölümdeki kekİ koyup aynı işlemi onun için de yapın. Son kat için keki koyup üzerine krem şantiyi sürüp buzdolabında soğuyana kadar bekletin.Kırmızı şeker hamurunu biraz yoğurup tezgaha çok az nişasta serptikten sonra oklava yardımı ile pastayı kaplayacak şekilde açın.Şeker hamuruyla pastanın üzerini kaplayın. Fazlalıkları bıçak yardımı ile alın.Uğur böceğinin burnunu yapmak için siyah şeker hamurunu biraz yoğurduktan sonra tezgaha nişasta serpin. Şeker hamurunu oklava yardımı ile açın.Pastanın üzerindeki şeker hamuruna yapıştırmak için fırçanızla yapıştıracağınız kısma su sürün. Siyah şeker hamurunu üst kısmından dümdüz kesin ve pastanın önden uç kısmına yapıştırın. Artan parçayı da su fırça yardımı ile ortadan yapıştırın. Pastanın üzerindeki puantiyeleri yapmak için siyah şeker hamurundan küçük yuvarlak düğmeler yapıp pastanın üzerine su fırça yardımı ile yerleştirin. Son olarak uğur böceğinin gözlerini ve ağzını yapın. Beyaz şeker hamurunu biraz yoğurduktan sonra nişasta yardımı ile açıp iki adet göz yapın. Üzerlerine siyah minik şeker hamuru parçaları yapıştırın ve pastanın üzerine su fırça yardımı ile koyun. Ağız için de şeker hamurunu bıçak yardımıyla gülümseyen bir ağız şeklinde kesin ve pastanıza su fırça yardımı ile yapıştırın.
Yaş pastanızın kekini bıçakla üç kat kesin.Ayırdığınız keklerin en alt kısmındakini biraz sütle ıslatıp pasta kremasından sürün. Muzları dizip çikolata parçalarından serpin.Üzerine orta bölümdeki kekİ koyup aynı işlemi onun için de yapın. Son kat için keki koyup üzerine krem şantiyi sürüp buzdolabında soğuyana kadar bekletin.Kırmızı şeker hamurunu biraz yoğurup tezgaha çok az nişasta serptikten sonra oklava yardımı ile pastayı kaplayacak şekilde açın.Şeker hamuruyla pastanın üzerini kaplayın. Fazlalıkları bıçak yardımı ile alın.Uğur böceğinin burnunu yapmak için siyah şeker hamurunu biraz yoğurduktan sonra tezgaha nişasta serpin. Şeker hamurunu oklava yardımı ile açın.Pastanın üzerindeki şeker hamuruna yapıştırmak için fırçanızla yapıştıracağınız kısma su sürün. Siyah şeker hamurunu üst kısmından dümdüz kesin ve pastanın önden uç kısmına yapıştırın. Artan parçayı da su fırça yardımı ile ortadan yapıştırın. Pastanın üzerindeki puantiyeleri yapmak için siyah şeker hamurundan küçük yuvarlak düğmeler yapıp pastanın üzerine su fırça yardımı ile yerleştirin. Son olarak uğur böceğinin gözlerini ve ağzını yapın. Beyaz şeker hamurunu biraz yoğurduktan sonra nişasta yardımı ile açıp iki adet göz yapın. Üzerlerine siyah minik şeker hamuru parçaları yapıştırın ve pastanın üzerine su fırça yardımı ile koyun. Ağız için de şeker hamurunu bıçak yardımıyla gülümseyen bir ağız şeklinde kesin ve pastanıza su fırça yardımı ile yapıştırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder