ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMASI TARİFİ
ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMASI NASIL YAPILIR?
Malzemeler
Haşlanmış Lahana Yaprağı (istenilen miktarda)
6 Su Bardağı Pirinç
2 Adet Soğan
2 Yemek Kaşığı Tatlı Biber Salçası
2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
2 Adet Domates
2 Diş Sarımsak
Yarım Demet Maydonoz
Yarım Demet Nane
5 -6 Dal Taze Soğan
1 Su Bardağı Zeytinyağı
2 Tatlı Kaşığı İsot
2 Tatlı Kaşığı Summak
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
1 Tatlı Kaşığı Kimyon
tuz
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pulbibiber
Üzerinin sosu için
2 yemek kaşığı zeytinyağı1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pulbibiber
Hazırlanışı
İlk Olarak Lahana Yapraklarını Haşlayın .İç Harcını hazırlamak için soğanları yemeklik doğrayın.Bahartları Ekleyip Soğanla Beraber iyice
ovuşturun.Sarımsakları da ekleyip ovuşturun .Maydonozu ve domatesleri
de yemeklik doğrayıp karıştırmaya devam edin.Yıkayıp Süzdüğünüz pirinci
,salçayı, zeytinyağını ekleyip hepsini birlikte iyice karıştırıp
harmanlayın. Lahananın parlak yüzü alta gelecek şekilde tezgahınıza koyun.
Harçtan 1 tatlı kaşığı kadar koyup uzunlamasına olacak şekilde yaydırın .Kapatarak sarın.Lahana Sarmalarını Tencereye dizin.
Pişerken dağılmaması için üzerine bir tabak kapatın.
Harçtan 1 tatlı kaşığı kadar koyup uzunlamasına olacak şekilde yaydırın .Kapatarak sarın.Lahana Sarmalarını Tencereye dizin.
Pişerken dağılmaması için üzerine bir tabak kapatın.
Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.Suyunu Çekip Sarma Pişene kadar pişirin.Biraz Dinlendirdikten sonra Servis tabağına ters çevirip üzerine zeytinyağında kızdırdığınız nane ve pulbiberini dökün.Üzerini limon dilimleri ile süsleyin.
Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder