-->

31 Ocak 2017 Salı

ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMASI TARİFİ

ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMASI TARİFİ

ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMASI NASIL YAPILIR?

 


 

 

 

Malzemeler

 

Haşlanmış Lahana Yaprağı (istenilen miktarda)
6 Su Bardağı Pirinç
2 Adet Soğan 
2 Yemek Kaşığı Tatlı Biber Salçası  
2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
2 Adet Domates
2 Diş Sarımsak
Yarım Demet Maydonoz
Yarım Demet Nane
5 -6 Dal Taze Soğan
1 Su Bardağı Zeytinyağı
2 Tatlı Kaşığı İsot
2 Tatlı Kaşığı Summak
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
1 Tatlı Kaşığı Kimyon
tuz


Üzerinin sosu için

2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pulbibiber



Hazırlanışı














 

 

İlk Olarak Lahana Yapraklarını Haşlayın .İç Harcını hazırlamak için soğanları yemeklik doğrayın.Bahartları Ekleyip Soğanla Beraber iyice  ovuşturun.Sarımsakları da ekleyip ovuşturun .Maydonozu ve domatesleri de  yemeklik doğrayıp karıştırmaya devam edin.Yıkayıp Süzdüğünüz pirinci ,salçayı, zeytinyağını ekleyip hepsini birlikte iyice karıştırıp harmanlayın. Lahananın parlak yüzü alta gelecek şekilde tezgahınıza koyun.
Harçtan 1 tatlı kaşığı kadar koyup uzunlamasına olacak şekilde  yaydırın .Kapatarak sarın.Lahana Sarmalarını  Tencereye dizin.
Pişerken dağılmaması için üzerine bir tabak kapatın.
 Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.Suyunu Çekip Sarma Pişene kadar pişirin.Biraz Dinlendirdikten sonra  Servis tabağına  ters çevirip  üzerine zeytinyağında kızdırdığınız nane ve pulbiberini dökün.Üzerini limon dilimleri ile süsleyin.
Afiyet Olsun:)

Hiç yorum yok: