-->

12 Ocak 2017 Perşembe

KÖRİLİ MANTARLI TAVUK SOTE TARİFİ

KÖRİLİ MANTARLI TAVUK SOTE TARİFİ

KÖRİLİ MANTARLI TAVUK SOTE  NASIL YAPILIR?

 


Malzemeler

  4 parça Kemiksiz tavuk (tavuk sarma)
1 paket mantar
2 Adet Sivri Biber
2 Adet Orta Boy Domates( Kabuğu Soyulmuş)
 1 adet soğan
 3-4 diş sarımsak
2 Dal Dereotu 
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
 1 tatlı kaşığı köri
 Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pul biber
 1 çay kaşığı kekik
Tuz


Hazırlanışı 





 

 

 Öncelikle tavukları julyan şeklinde doğrayıp, ısıtılmış Tavaya bırakın.Suyunu Çektikten Sonra tereyağını ilave edin ve yağ eridikten sonra ince İnce doğranmış soğanları ve köri baharatını ilave edip 2-3 dk. kavurun.Soğan ve Tavukların rengi pembeleştikten sonra mantarları ekleyip, mantarlarlar da suyunu çekene kadar üstü kapalı pişmeye bırakın. Julyan doğradığınız sivri biberleri ilave edin ve  1-2 dakika kavurduktan sonra kalan diğer baharatları da ilave edip özdeşleşene kadar karıştırın. Kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domatesleri ekleyerek karıştırın ve 3-4 dk pişmeye bırakın .Son olarak bir tutam Dereotunu ince ince doğrayıp, çok ince doğranmış sarımsakla birlikte ilave ederek ateş üzerinde bir iki karıştırdıktan sonraaaa yemeğiniz servise Hazııır :) 

Afiyet OLsun:)

     

Hiç yorum yok: