KIRMIZI ÇATLAK KURABİYE TARİFİ
KIRMIZI ÇATLAK KURABİYE NASIL YAPILIR?
Malzemeler
1 Paket (250 gr) Margarin
1 Su Bardağı Nişasta
1 Su Bardağı Toz Şeker
1 Yumurta
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
Yarım Çay Kaşığı Kırmızı Gıda Boyası
Bir Paket Vanilya
Bir Paket Kabartma Tozu
Alabildiği Kadar Un
Üzeri İçin
Pudra Şekeri
Hazırlanışı
Yoğurma kabında ilk olarak Margarin ( oda sıcaklığında yumuşamış) ve şekeri krema kıvamına gelecek şekilde karıştırın.Diğer malzemeleri ekleyip karıştırmaya devam edin. Unu azar azar ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp hafif bastırın. Pudra Şekerine iyice buladıktan sonra hiç silkelemeden yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
180 derece fırında pişirin.Çıktıktan sonra da üzerine pudra şekeri eleyebilirsiniz .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder