PANDİSPANYA TARİFİ ( YAŞ PASTA KEKİ TARİFİ )?
PANDİSPANYA NASIL YAPILIR?( YAŞ PASTA KEKİ TARİFİ )?
Malzemeler
4 Yumurta
50 gr Margarin( Oda sıcaklığında yumuşamış)
1 Su Bardağı Toz Şeker(200gr)
2 Su Bardağı Un (300gr)
2 Paket Vanilya
Hazırlanışı
Cam kasede( kuru olması gerek) yumurta aklarını bir tutam tuzla iyice köpürtün. Şekerin yarısını ekleyip yumurta akları sertleşene kadar mikserle çırpın. İyice
sertleştiğinden emin olmak için kaseyi ters çevirin. Eğer dökülmüyorsa
kıvamı tamamdır. Kalan şekerin diğer yarısıyla yumurta
sarılarını 1 paket vanilyayı ekleyerek mikserle
çırpın. Mayonez kıvamına geldikten sonra margarini ekleyip mikserle çırpmaya devam edin.Yumurta Sarılarını Yumurta Beyazının içine ilave edip spatula yardımı ile karıştırın.
Karışımın üzerine vanilyayı ve elenmiş unu ekleyin.Yavaş yavaş spatula yardımı ile karıştırın. Karışımı kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.Kekin içine batırdığınız bıçağın üzerine kek hamuru bulaşmıyorsa kekiniz pişmiş demektir.
Kekiniz İyice Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.
Karışımın üzerine vanilyayı ve elenmiş unu ekleyin.Yavaş yavaş spatula yardımı ile karıştırın. Karışımı kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.Kekin içine batırdığınız bıçağın üzerine kek hamuru bulaşmıyorsa kekiniz pişmiş demektir.
Kekiniz İyice Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder