FISTIKLI KUŞ ÜZÜMLÜ PİLAV( İÇ PİLAV ) TARİFİ
FISTIKLI KUŞ ÜZÜMLÜ PİLAV( İÇ PİLAV )NASIL YAPILIR?
Malzemeler
1 Fincan Kuş Üzümü
Yarım Fincan Dolmalık Fıstık
2 Su Bardağı Yasmin ( Uzun Tane Pirinç)
3 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
15 Adet Kakule( tane)
1 Çay Kaşığı Köri
1 Tatlı Kaşığı Tarçın(silme)
1 Çay Kaşığı Karabiber
2.5 Su Bardağı Sıcak Su
Tuz
Hazırlanışı
Pirinci yirmi dakika öncesinde tuzlu sıcak suda bekletin.Dolmalık fıstıkları pilav yapacağınız tencereye ekleyerek sıvı yağda 1-2 dakika kavurun. Önce Tereyağını ardından Kuş Üzümlerini de ekleyip kavurmaya devam edin.Yıkayıp suyu süzülen pirinçleri de ilave ederek
birkaç dakika daha kavurun.Tuzunu ,Baharatlarını ( kakule, tarçın , köri,karabiber.) da ekleyip 1-2 dakika kavurduktan sonra 2.5 su bardağı sıcak suyu ekleyerek tencerenin kapağını
kapatın. Kısık Ateşte pişirin.Suyunu çektiğinde ocaktan
alıp üzerine havlu peçete , (temiz bez )örtün ve en az 15 dakika dinlenmeye bırakın.. Kakule tanelerini içinden çıkarın.Karıştırıp Servis Edebilirsiniz.
Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder