-->

29 Aralık 2016 Perşembe

ŞEKERPARE TARİFİ

ŞEKERPARE TARİFİ 

ŞEKERPARE NASIL YAPILIR?

Malzemeler

 125 gram Margarin( Yarım Paket)(mutlaka oda ısısında yumuşamış)
 5 Yemek Kaşığısıvıyağ
1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
2 Yemek kaşığı irmik
 1 Yumurta
 1 Paket Kabartma Tozu 
1 Paket Vanilya
Alabildiği kadar Un




Şurup İçin

2.5 su Bardağı Şeker
3.5 su Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu


Üzeri İçin 

 Tuzsuz Badem 

 Fırın Ayarı

Alt-üst pişirme: 180°C


Hazırlanışı 

( yapılış aşamalı resimler eksik)

Şekeri  ve suyu bir tencereye koyun. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip10 dakika  kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
 Un ,Kabartma Tozu Ve Vanilyayı karıştırıp yoğurma kabının  içine eleyin.Pudra Şekerini ekleyip karıştırın.Margarini,sıvıyağı,yumurtayı irmiği de ekleyip karıştırın.Unu Azar azar ilave edip yoğurun.Kulak Memesi Kıvamından Biraz Yumuşak bir Hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın.Fırın Tepsisine Dizin.Ortalarına bademi (yatay)hafifçe bastırın.Fırından Çıkardıktan Sonra 2 Dakika Soğumaya Bırakın.Soğuk Şerbeti Üzerine Dökün.Tatlı Oda Sıcaklığına Geldiği Zaman Üzerini Kapatıp Buzdolabına Koyun.3-4 saat Sonra Servise Hazır.
Afiyet Olsun:)
 Not= Bu tarifle 24 adet şekerpare çıkıyor.

 

Hiç yorum yok: