-->

16 Aralık 2016 Cuma

YILBAŞI KURABİYESİ TARİFİ

YILBAŞI KURABİYESİ TARİFİ

YILBAŞI KURABİYESİ NASIL YAPILIR ?

Malzemeler

Bir Paket Margarin ( oda sıcaklığında) ( eritmeyin)
1 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
1 .5 Su Bardağı Nişasta
2 Yumurta
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1 Kutu Bonibon
Yarım Paket Çöp Şiş
 Alabildiği Kadar Un

Hazırlanışı

Margarini ,yumurtayı, pudra şekerini , sıvıyağı ,nişastayı ,vanilyayı ekleyip krema kıvamına gelene kadar elde karıştırın .
Daha sonra elediğiniz unu kabartma tozuyla beraber kaşık kaşık karışıma katarak yoğurup  orta sertlikte ,ele yapışmayan, toparlanan bir hamur elde edin. Hamuru merdane yardımı ile açın ve çam ağacı  şeklinde olan kalıpla  kesin çöp şişi ortadan ikiye bölün ortasından yarısına gelecek şekilde geçirin üzerine iki bonibon koyup tepsiye dizin 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet Olsun:)

Hiç yorum yok: