ELMALI GÜL KURABİYE TARİFİ
ELMALI GÜL KURABİYE NASIL YAPILIR:?
Malzemeler
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı yoğurt
1paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Un
İçi İçin
2 Elma
2 Yemek Kaşığı Şeker
1 Çay Bardağı Ceviz
2 Tatlı Kaşığı Tarçın(silme)
Hazırlanışı
Elmaları soyup rendeleyip tavaya dökün.Üzerine toz şekeri ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.
Cevizi ve tarçını da ilave edip iyice karıştırın ve soğumaya bırakın.
Hamur yoğurma kabına margarini , pudra şekerini ve nişastayı koyup iyice karıştırın.
Üzerine sıvı yağı ,yoğurdu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip karıştırın.
Üzerine azar azar un ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.
Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp merdane yardımı ile açın.
Geniş ağızlı bir bardak ile yuvarlak olarak kesin.Yuvarlakların karşılıklı 4 kenarına bıçak ile kesik atın.Ortalarına 1 çay kaşığı elmalı cevizli harçtan koyup kenarları sırasıyla elmalı cevizli harcın üzerine doğru kapatıın
Elmalı gül kurabiyeyi, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180° fırında pişirin.Daha sonra soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpin.
Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder