-->

13 Ocak 2017 Cuma

MANTAR KONSERVESİ TARİFİ ( MANTAR HAŞLAMA)

MANTAR KONSERVESİ TARİFİ

MANTAR KONSERVESİ NASIL YAPILIR?

MANTAR NASIL HAŞLANIR?


 



Malzemeler

 600 gr Kültür Mantarı
2 dilim Limon
1 Talı KaşIğı Sirke


Hazırlanışı







 

Mantarları temizleyip yıkayın.Kök Kısımlarını kesin.Ortadan ikiye bölün.Yıkayıp Suyunu Süzün.Tencereye kaynamış suyu sirkeyi ,limon dilimlerini ve mantarları ilave edip 15 dakika haşlayın.Süzgecin içine döküp soğuk su ile şoklama yapın.Mantarlar hazır:)

Afiyet olsun:)

 Pişirirken ağzı kapatılmamalı açık olarak pişirilmelidir

NOT: SOTE  yaparken de, tencerenizin ya da tavanızın kapağını açık bırakırsanız, hem mantarlarınız su koyuvermez hem de kararmadan pişer. Bol suda uzun süre kaynatmayın sert ve lezzetsiz olur.

 



Hiç yorum yok: