KISIR TARİFİ
KISIR NASIL YAPILIR?
Malzemeler
2 Çay Bardağı Köftelik Bulgur1 Çay Bardağı Sıcak Su
5 Adet Yeşil Soğan ( Orta Boy)
Yarım Demet Maydonoz ( Orta Boy)
Yarım Demet Nane( Küçük Boy)
2 Yemek Kaşığı Dolusu Acı Biber Salçası
1 Adet Domates
1 Adet Salatalık
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
Yarım Fincan Nar Ekşisi
Yarım Fincan Limon suyu
Kimyon
Tuz
Acı Pulbiber
Hazırlanışı
Bulguru 1 çay bardağı ılık su ile ıslatıp karıştırın. Şişmesi için Üzerini kapatıp 15 dakika bekletin..Bulgur şişince salçayı baharatları koyup ovuştura ovuştura karıştırın. Nar Ekşisini ve limon suyunu koyup tekrar ovuştura ovuştura karıştırın.Yeşillikleri ,domatesi ve salatalığı da kısıra ilave edip Karıştırmaya devam edin.En Son Zeytin Yağını da ekleyip hepsini iyice harmanlayın.
Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder