VANİLYALI KALIP KURABİYE TARİFİ
VANİLYALI KALIP KURABİYE NASIL YAPILIR?
Malzemeler
Bir Paket Margarin( Eritilmiş soğutulmuş)
1 Çay Bardağı Ayçiçek Yağı
1 Çay Bardağı Nişasta
1 Çay Bardağı Tozşeker
1 Yumurta
2Paket Vanilya
Alabildiği kadar un
Açmak İçin Nişasta
Çiçek Şeklinde Kurabiye Kalıbı
Tırtıklı kare kurabiye kalıbı
Üzeri İçin
100-150 gr Kırmızı şeker hamuru
Sarı küçük boy boncuk şeker
Hazırlanışı
Hamur yoğurma kabının içine ilk olarak
şekeri ,yumurtayı , margarini ve sıvıyağı ekleyip karıştırın.Vanilyayı
ve nişastayı da ekleyip karıştırdıktan sonra unu azar azar ekleyip
yoğurmaya devam edin.Yumuşak bir hamur elde edin.( orta
yumuşaklıkta)Hamuru streç filme sarıp buzdolabında yarım saat
dinlendirin.Hamuru buzdolabından aldıktan sonra tezgahın üzerine hafif
nişasta serpip oklava yada merdane yardımı ile açıp çok kalın olmayacak
şekilde tırtıklı kare şekilli kurabiye kalıbı ile şekil verin. Çiçek şekilli küçük boy kalıp ile şekil verdiğiniz kurabiyeleri kare şekilli kurabiyelerin üzerine yerleştirin. Hafif bastırın.Yağlı kağıt serili
fırın tepsisine dizin.( kurabiyeleri tezgahtan tepsiye kaldırması zor
olacaktır.Yavaşça kahvaltı bıçağıyla yada metal spatula yardımı ile
tepsiye taşıyın.)Önceden ısıtılmış 180 derece fırında çok hafif
pembeleşene kadar pişirin.Pişen kurabiyeler soğuduktan sonra tezgaha
alın.Sıra Şeker hamurunun hazırlanmasına geldi:)Kırmızı şeker hamurunu
elinizle biraz yoğurup yumuşatın.Tezgaha nişasta serpip merdane yada
oklava yardımı ile (ince) açın. Çiçek şekilli kurabiye kalıbı ile şekil
verin.Kurabiyenin üzerine fırça yardımı ile hafif su sürün.Çiçek Şekilli
şeker hamurunu üzerine yapıştırın.Ortasına sarı küçük boncuk şekeri hafif bastırarak yerleştirin.
Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder