DOMATES SOSLU BİBER TURŞUSU TARİFİ
DOMATES SOSLU BİBER TURŞUSU NASIL YAPILIR?
Malzemeler
4 Kilo Domates (oval( bursa) Domatesi
350 gr Süs Biberi
1 Su Bardağı Sirke
3 Yemek Kaşığı İri Tuz
1 Tatlı Kaşığı Limon Tuzu
1 Yemek Kaşığı Şeker
1 Çay Bardağı Zeytinyağı( biraz eksik)
10 -15 Diş Sarımsak( Doğranmış) ( artırabilirsiniz)
Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyun.Biberleri yıkayın. saplarını temizleyip üçe bölün ( daha küçük doğrabilir yada tüm bırakabilirsiniz isteğinize bağlı) .Domatesleri Robottan Geçirin.Doğradığınız süs biberlerini domatesin içine dökün.Limon tuzu, şeker ve sarımsakları ilave edin.( sarımsakları ezerek koyarsanız sarımsak kokusu çok olur) ( tüm koyarsanız çok tat vermez ikiye üçe bölüp ilave edin.) ( tuzu yavaş yavaş tadına bakarak koymanızı öneririm.Karıştırın.Sirkeyide ilave edip karıştırdıktan sonra streç filmle kapatıp 5- 6 saat buzdolabında bekletin.( Domatesin asitlenmesinin azalması için)Buzdolabından çıkarıp kavanozlara iki parmak boşluk kalacak şekilde doldurun.Kapaklarını kapatmadan önce Zeytinyağı gezdirip sıkıca kapatın.Güneş Almayan serin bir yerde 6 - 7 gün bekletin.
Daha sonra mutlaka buzdolabına alın.
Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder