Malzemeler
3 Fincan Şeker
3 Yumurta
3 Fincan Un
1 Fincan Yoğurt
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
3 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
2 Yemek Kaşığı Kaynar Su
Kreması İçin
Ben Hazır Frambuaz Çilekli Pasta Kreması Kullandım
Üzeri İçin
2 Paket Krem Şanti
Muz, Çilek( istediğiniz meyveleri ekleyebilirsiniz)
Hazırlanışı
Yumurtayı ve şekeri köpürene kadar mikserle önce yavaş sonra hızlı şekilde 4 dakika kadar çırpın.Mikserin Hızını Düşürerek Sırasıyla ve aralıklarla sıvıyağını yoğurduğu kaynar suyu ekleyip çırpın.Elenmiş unu vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip çırpın.İsterseniz mikserin hızını düşürmek yerine mikseri kaldırıp unu kabartma tozunu ve vanilyayı el çırpıcınızla çırpabilirsiniz.Bu Kekin Daha İyi Kabarmasını Sağlayacaktır. Önceden Yağlanmış Ve Unlanmış Kek Kalıbına Karışımı Dökün ve Önceden Isıtılmış 200 Derecelik Fırında pişirin.Keki Fırından Çıkardıktan Sonra 15 20 dakika dinlendirip kalıpttan çıkartın. Ortasından Bölüp iki Ayrı Yere aldıktan sonra kekin iki parçasınıda şekerli ılık sütle fırça yardımı ile ıslatın.Daha sonra ortasına kremayı döküp küçük küçük doğranmış meyve Parçalarını kremanın üzerine dağıtın. Üzerini Kek ile Kapattıktan sonra istediğiniz gibi süsleyin
Afiyet Olsun:)
Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder