-->

4 Haziran 2014 Çarşamba

TIRTIL KURABİYE TARİFİ

TIRTIL KURABİYE TARİFİ

Malzemeler

1 Paket Margarin ( oda sıcaklığında yumuşamış)
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Su Bardağı bardağı nişasta(biraz eksik)
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
1 Yumurta
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Alabildiği Kadar Un 
Çikolata Damlası

Hazırlanışı





 Yoğurma kabına  yumurtayı ,  margarini ,şekeri ve  sıvı yağı ekleyin. .Nişastayı ilave edip karıştırdıktan sonra kabartma tozu ,vanilya ve unu ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.Kalıpla şekil verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.Ortalarına çikolata damlası yerleştirin.
Önceden Isıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Afiyet Olsun:)

NOT: Hamur çok sert olmasın o zaman Kalıpta yapması zor oluyor.

Hiç yorum yok: