SOSİSLİ ( SPAGETTİ)MAKARNA TARİFİ
MAKARNA NASIL YAPILIR - SOSİSLİ MAKARNA NASIL YAPILIR ?
Malzemeler
1 Paket Spagetti Makarna
Dana Sosis
3 Diş Sarımsak
2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Tablet Tavuk Bulyon
2 Tablet Tavuk Bulyon
2 Tatlı Kaşığı Toz Köri
1 Tatlı Kaşığı Ketçap(Acılı Tercihimdir)
1 Tatlı Kaşığı Mayonez
1 Çay Kaşığı Hardal (sıkma)
1 Çay Kaşığı Hardal (sıkma)
1 Çay Kaşığı Toz Kekik
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Tozşeker
Tuz
Tuz
Hazırlanışı
Sosisleri baş parmak ucu kalınlığında keserek bölüştürün, makarna cubuklarını,
bölüştürdüğünüz sosilere kesildiyi yüzeyden şişleyin ve birden fazla
makarna cubuğu birbirine yakın olmayacak şekilde isteyinize göre geçirin
,mümkünse makrnaların ortasına kadar itin.sosiler bitene kadar işlemi
tekrar edin.
Kaynar suya bir çorba kaşığ sıvı yağ ilave edin sonra hazırladığınız makarna ve sosisleri tencereye resimde olduğu gibi yerleştirin ve altıkısık ateşte haşlanmaya bırakın.
Sosisli makarnalar suya gömülüdükten sonra içine tavuk bulyonları, biraz köri(1çay kaşığı),
acılı ketçabı, sarımsaklardan bir diş (doğranmış) ilave edin ve yavaşça hepsini özdeşleşene kadar karıştırın, altı dakika daha haşlanmalarını bekleyin.
Sosili makarnaları süzmeden önce ayrı bir kaba, suyundan 1 su bardağı kadar ayırın ve gerisini makarna süzgecinde süzün ve dinlendirin yıkamayın.
Ocağa genişçe bir vok tava koyun ve içine önce tereyağını ekleyip eritin. Ardından köriden geri kalanı ile salçayı ilave edin ve karıştırın. Kekik ve karabiberi, tuzu ve toz şekeride ilave edin karıştırın.Sonra geri kalan iki diş sarımsağıı çok ince doğrayın ,ayırdığınız haşlama suyu ile birlikte tavaya ilave edin. Sos, fokurdamaya başlayıp hafif dibi tutmaya başladığında sosisli makarnaları yavaşça tavaya dökün ve nazikçe yine karıştırın.Makarnaların tavadaki sosu emdiğinden emin olduktan sonra altını kapatıp, dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz.Sıcak yenmesi tavsiyemdir :)
Afiyet olsun :)
Kaynar suya bir çorba kaşığ sıvı yağ ilave edin sonra hazırladığınız makarna ve sosisleri tencereye resimde olduğu gibi yerleştirin ve altıkısık ateşte haşlanmaya bırakın.
Sosisli makarnalar suya gömülüdükten sonra içine tavuk bulyonları, biraz köri(1çay kaşığı),
acılı ketçabı, sarımsaklardan bir diş (doğranmış) ilave edin ve yavaşça hepsini özdeşleşene kadar karıştırın, altı dakika daha haşlanmalarını bekleyin.
Sosili makarnaları süzmeden önce ayrı bir kaba, suyundan 1 su bardağı kadar ayırın ve gerisini makarna süzgecinde süzün ve dinlendirin yıkamayın.
Ocağa genişçe bir vok tava koyun ve içine önce tereyağını ekleyip eritin. Ardından köriden geri kalanı ile salçayı ilave edin ve karıştırın. Kekik ve karabiberi, tuzu ve toz şekeride ilave edin karıştırın.Sonra geri kalan iki diş sarımsağıı çok ince doğrayın ,ayırdığınız haşlama suyu ile birlikte tavaya ilave edin. Sos, fokurdamaya başlayıp hafif dibi tutmaya başladığında sosisli makarnaları yavaşça tavaya dökün ve nazikçe yine karıştırın.Makarnaların tavadaki sosu emdiğinden emin olduktan sonra altını kapatıp, dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz.Sıcak yenmesi tavsiyemdir :)
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder