-->

21 Nisan 2018 Cumartesi

DEREOTLU PEYNİRLİ KURABİYE TARİFİ

DEREOTLU PEYNİRLİ KURABİYE TARİFİ 

DEREOTLU PEYNİRLİ KURABİYE NASIL YAPILIR?


 Malzemeler

  125gr Margarin -Yarım paket ( yumuşamış yada eritilip soğutulmuş)
  1 Adet Yumurta ( sarısı yüzü için)
  Yarım Çay Bardağı Yoğurt
  1 Çay Bardağından biraz eksik  Sıvıyağ
1 Yemek Kaşığı Sirke ( silme)
1 Paket Kabartma Tozu
Yarım Çay Kaşığı Karbonat
1 Tatlı Kaşığı  Tuz
Aldığı Kadar Un
  1 Su Bardağından eksik Beyaz Peynir
Yarım Demet Dereotu
Susam

 

Hazırlanışı





Yoğurma kabına un ,kabartma tozu  karbonat  ve dereotu hariç tüm malzemeleri İlave edin . Karıştırın.Dereotunu ekleyin .Karıştırın.Un üzerine  kabartma tozu karbonatı da  ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzda biraz açın.Peynir karışımından biraz koyup şeklinizi verin.Tepsiye biraz aralıklı olarak yerleştirin.Üzerine yumurta sarısı( yumurta sarısı içine bir çay kaşığı pudra şekeri ekleyip iyice karıştırın yüzünün daha çok kızarmasını sağlayacaktır) sürüp susam serpin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.Soğuduktan sonra tepsiden çıkarın.
Afiyet Olsun:)

Hiç yorum yok: