TARÇINLI KURABİYE TARİFİ
TARÇINLI KURABİYE NASIL YAPILIR?
Malzemeler
1 Paket Margarin
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Su Bardağı Nişasta
1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
1 Paket Kabartma Tozu
1 Tatlı Kaşığı Tarçın
1 Yumurta Beyazı
Alabildiği Kadar Un
Üzeri İçin
1 Su Bardağı Şeker 2 Yemek Kaşığı Tarçın
Hazırlanışı
Oda
Sıcaklığında bekletilmiş margarini üzerine pudra şekerini, yumurtayı,
nişastayı ve tarçını yoğurma kabına ekleyin. Biraz karıştırdıktan sonra,
unu ve Kabartma Tozunu da ekleyip Kulak Memesi kıvamına gelene kadar
yoğurun. İster küçük düğme şeklinde, ister ceviz büyüklüğünde toplar
halinde ayırın ve şekil verin.önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan kurabiyeleri derince bir kaba alın.İlk sıcaklığı gittikten sonra çok soğumadan Üzerlerine, pudra şekeri ve tarçın karışımını elek yardımı ile bol bol serpiştirin.10 dakika sonra servise hazır..
Fırından çıkan kurabiyeleri derince bir kaba alın.İlk sıcaklığı gittikten sonra çok soğumadan Üzerlerine, pudra şekeri ve tarçın karışımını elek yardımı ile bol bol serpiştirin.10 dakika sonra servise hazır..
Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder