TUZLU KURABİYE TARİFİ
TUZLU KURABİYE NASIL YAPILIR ?
Malzemeler
250 gr Margarin ( 1 Paket)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta ( sarısı üzerine)
1 Paket hamur kabartma tozu
1 Yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığından biraz eksik tuz
Alabildiği kadar un
Üzeri İçin
1 Yumurta Sarısı
1 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
Susam
Hazırlanışı
Yoğurma Kabına margarini, sıvı yağı, sirkeyi, tuzu ve kabartma tozunu koyup iyice karıştırın.Üzerine azar azar un ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp resimde Görüldüğü Gibi Şekil Verin.Ben Bu Şekli Tercih Ettim.Siz İstediğiniz Şekli Verebilirsiniz.Hazırladığnız kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sıvıyağ karışımını sürüp susam serpin.Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder